Search

ویژگی های نورپردازی خانگی چیست؟

با نور پردازی خانگی آشنا شوید

هدف از نورپردازی بازسازی فضاهای خارجی در فضاهای داخلی است که با انجام این کار به محیط علاوه بر روشنایی، حس داده می شود. به قسمتی از نور که نور از آن گسیل می شود، منبع نور و به تشعشع نور به قسمتهای مختلف پرتو نور گفته می شود .نور طبیعی نور خورشید است و نور مصنوعی شامل: لامپ های گازی، رشته ای یا حرارتی، فلورسنت، کم مصرف وغیره می باشد. به بررسی نورپردازی فضای نشیمن، غذاخوری، آشپزخانه، اتاق خواب بزرگسالان، اتاق خواب کودک… می پردازد.

فضای نشیمن

اتاق نشیمن باید طوری طراحی شود که کاربران آن بتوانند از موقعیت خورشید منتهای استفاده را ببرند .

چون از اتاق نشیمن معمولاً در بعد از ظهرها و شبها استفاده می شود باید طوری طراحی شود که بتوان از موقعیت خورشید در ساعتهای بعد از ظهر استفاده نمود .

نور یا روشنایی اتاق نشیمن به دو دسته تقسیم می گردد: ١-روشنایی عمومی. ٢- نور منطقه ای .

برای روشن کردن سرتاسر اتاق نشیمن می توان از سقف، دریچه های دیواری و بازشوها یا نور خارجی استفاده کرد. نور منطقه ای برای کار مخصوصی از قبیل خواندن، رسم یا خیاطی و امثال آن به کار می رود. نور منطقه ای با استفاده از لامپ های رومیزی، لامپ های دیواری، چراغ های پایه دار یا لامپ سقفی قابل ایجاد است .

غذاخوری

کنترل نور می تواند فضای اتاق غذا خوری را تغییر دهد، آرامش ایجاد کند و فضایی دلچسب تر فراهم آورد .

نور عمومی که می توان شدت آن را با استفاده از رئوستا کم و زیاد کرد می تواند برای هر موقعیتی، محیطی مناسب ایجاد کند. به علاوه برای روشنایی عمومی میز باید از لوستر یا نور سقفی استفاده شود.

آشپزخانه

در آشپز خانه استفاده از نور طبیعی و منظره ی بیرون در اولویت است، ولی نور مصنوعی هم حتی در طول روز مهم و مفید است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که تشعشع مستقیم خورشید، به دلیل ایجاد حرارت در آشپزخانه مطلوب نمی باشد. روشنایی منحصر به چراغ مرکزی سقفی برای آشپزخانه مناسب نیست .کابینت های دیواری و بدن فردی که به آشپزی مشغول است سایه های مزاحم و نامناسب را ایجاد می کنند .

سیستمهای آشپزخانه این مسائل را حل و اغلب روشنایی مناسبی را در زیر کابینت های دیواری، روی اجاق و درون قفسه ها پیش بینی می کنند. هنگام کار در آشپزخانه چشم مرتبا به اطراف نگاه می کند و از این جهت کاهش کنتراست نوری در ایجاد حس آرامش موثر است .

طبقات داخل کابینت های در شیشه ای را نیز می توان با استفاده از روش های گوناگون روشنایی بخشید. اما یکی از بهترین راه ها نصب چراغ های کوچک در زیر هر یک از طبقات و یا در مواقعی که طبقات شیشه ای هستند نصب یک لامپ در قسمت بالا و یا پایین کابینت است.

اتاق خواب بزرگسالان

شاید تشخیص این موضوع که آیا در اتاق خواب‌تان نورپردازی درست و اصولی وجود دارد یا نه در وهله اول کار چندان راحتی نباشد اما به‌راحتی از تبعات آن می ‌توان به این مطلب پی برد. اگر صبح‌ها با سردرد از خواب بیدار می ‌شوید وچشم‌هایتان می ‌سوزد و‌ هاله‌ای قرمزرنگ اطراف مردمک چشم‌هایتان دیده می‌شود یا اگر از همان اولین ساعات شروع روز عادت به بدخلقی و پرخاشگری دارید، همه و همه نشانگر جای خالی نورپردازی مناسب در اتاقتان است؛ چرا که نورپردازی خوب موجب می ‌شود در خانه خود احساس آرامش و امنیت داشته باشید .

راه حل تمامی ‌این مشکلات ایجاد یک شمای انعطاف ‌پذیر نوری است به نحوی که برای تمامی ‌ساعات روز مناسب باشد و به اتاق‌های شما در هر لحظه از شبانه ‌روز، حالتی خوشایند ببخشد. نورپردازی باید به گونه‌ای طراحی شده باشد که با فشاردادن یک کلید ساده، به ‌راحتی بتوانید نور اتاق را زیاد یا کم کنید و مثلاً اتاق خود را از یک اتاق نورانی، به یک اتاق آرام با نوری رمانتیک که برای خوردن یک شام دونفره با همسرتان مناسب است، تبدیل کنید .

اگرچه نور پردازی سقفی و عمومی برای اتاق خواب خوب است و نظافت اتاق را آسان می کند، نور اصلی و کاربردی بهتر است در ارتفاعات پایین تر و بصورت موضعی باشد. میز آرایش، کمدهای لباس، میز پاتختی و دیوار پشت تلویزیون به روشنایی نیاز دارند. در اتاق خواب می توان از چراغهای پایه دار(استند) آباژور و چراغ برقی استفاده کرد.

اتاق خواب کودک

یکی از مسائل مهمی ‌که در اتاق خواب کودک باید به آن توجه شود، وضعیت نور اتاق است .اتاق خواب کودک بهتر است در بخش جنوب شرقی خانه باشد. به این خاطر که انرژی زندگی ‌بخش در هنگام طلوع آفتاب برای سلامتی کودک مفید است، در فنگ ‌شویی آمده بهتر است اتاق کودک هشت ضلعی، با نور طبیعی و تهویه مناسب باشد و البته با فاصله بسیار نزدیکی به اتاق والدین. اگر اتاق به طور طبیعی تاریک است، چراغ‌های اتاق را بیشتر کنید .

البته کودک درس‌خوان شما باید در اتاق خصوصی خود که معمولا تکالیف مدرسه را هم در آنجا انجام می ‌دهد، نور کافی داشته باشد. اما اهمیت نور فراتر از خصوصیات فردی و شخصیتی کودک است. نور عنصر لازمی ‌است که هیچ کودکی – چه درس‌خوان و چه تنبل – نباید از آن محروم بماند و هر انسانی – چه کودک و چه بزرگسال – برای ادامه حیات به آن نیاز دارد .

حمام و سرویس های بهداشتی

نورپردازی در فضای حمام و دستشویی از اهمیت کمتری برخوردار است و به سادگی با نصب چراغ های سقفی قابل اجرا است. در حمام و دستشویی علاوه بر چراغ های سقفی که برای تأمین روشنایی محیط مورد استفاده قرار می گیرند نصب یک چراغ دیواری در بالای آینه نیز ضروری است اما توجه داشته باشید که برای این منظور از چراغ های فلوئورسنت استفاده نکنید زیرا نور این چراغ ها موجب تغییر برخی از رنگ ها شده و تصویر شما را با رنگ های غیرواقعی در آینه منعکس می کنند .

نورپردازی قسمت های دیگر خانه

نورپردازی قسمت های مختلف خانه، هال ورودی، راهروها و راه پله ها را نیز فراموش نکنید. این اماکن در هر خانه ای باید از نور فراوان برخوردار باشند به خصوص راه پله ها که در حفظ ایمنی و سلامتی خانواده و میهمانان اهمیت به سزایی دارد . در اینجا ایمنی مهم تر از زیبایی است و بهترین روش نورپردازی روشن کردن مسیر حرکت و سطح روی پلکان با چراغ هایی است که به دیوار نصب می شوند و نور را به طرف پایین می تابانند. استفاده از چراغ های دیواری کار تعویض لامپ را نیز ساده تر می کند .

*جدیدترین لوسترهای ۲۰۲۳

*روانشناسی نور و تاثیر آن بر افراد

جهت مشاهده محصولات در اینستاگرام کلیک کنید.